fredag 13 februari 2009

Kärleksboken

Av Lin Hallberg
Auriel, Cissi, Meuish, Amelie och Caro är bästa vänner. Eller åtminstone ser det så ut. Men under ytan lurar massor av intriger där tjejerna går bakom ryggen på varandra och inte alls tycker så mycket om varandra som de visar utåt.
Första helgen på sommarlovet innan de ska börja 7:an åker alla tjejerna ut till Cissis farmor på landet för att ha en härlig helg tillsammans. Men redan första kvällen blir de osams. Meuish och Auriel vill gå ner till badplatsen för att träffa ett killgäng, medan de andra hellre stannar hemma. Dessutom blir både Meuish och Auriel kär i Aron. Meuish och Auriel får med sig Cissi till badplatsen och där händer något som vänder upp och ner på hela deras tillvaro.
Cissi, Amelie och Caro gaddar ihop sig mot Auriel. Meuish, som är övertygad om att Aron är förälskad i henne stängs in av sina föräldrar och får inte träffa sina vänner längre. Auriel blir ensam, men får kontakt med en äldre killa på internet.
Boken är full av spännande intriger och kärleksbekymmer. Man kommer in i boken från första sidan och sedan vill man inte släppa den.

Inga kommentarer: