fredag 9 april 2010

vad mina vänner inte vet

av Sonya Sones
Sophie är den enda av vännerna som är kvar i stan under vinterlovet. en dag, när hon besöker konstmuseet, möter hon Murphy. Murphy är skolans största tönt och till och med hans namn, Murphy, har blivit som ett skällsord. Om man har gjort en Murphy, då har man verkligen gjort bort sig. Sophie och Murphy börjar prata med varandra om en tavla på museet, men det är bara början. Under lovet börjar, i brist på annat, Murphy och Sophie umgås allt mer. Och det dröjer inte länge förrän kärleken sätter klorna i dem båda. Men när skolan börjar igen efter lovet, alla kompisarna är tillbaka och det är dags att visa sin kärlek öppet blir det krångligt. För vem skulle vilja dejta Murphy???


Boken lättläst och man kommer snabbt in i den. Man får verkligen känsla för både Sophie och Murphy och mycket känns igen från min egen högstadietid.


Det här är den första delen om Sophie och Murphy. I del två, som heter Vad min flickvän inte vet, får vi läsa om hur deras förhållande påverkar livet i övrigt. Vad kan hända om man dejtar "fel" kille, eller "rätt" tjej?


Mycket läsvärt!

Inga kommentarer: